Складено підозру російському археологу за знищення культурної спадщини в окупованому Криму

Політика

Українські правоохоронці вперше склали підозру російському археологу за злочини проти культурної спадщини України на тимчасово окупованому Кримському півострові.

Як повідомила народна депутатка Євгенія Кравчук, незаконні археологічні розкопки є частиною злочинної діяльності, спрямованої на знищення та розкрадання української культурної спадщини на окупованих територіях.

Правоохоронні органи задокументували збитки на понад 200 мільйонів гривень, завдані одному з об’єктів археологічної спадщини Криму протягом 2014–2019 років. Кравчук наголосила, що важливо, аби російські науковці, причетні до цих злочинів, несли відповідальність. Окрім судового переслідування в Україні, інформація про їхні злочини буде поширена через Інтерпол, що унеможливить їх участь у міжнародних заходах та конференціях.

Ця підозра є важливим кроком у боротьбі за збереження української культурної спадщини та протидію російській агресії на культурному фронті.

Раніше ми писали, що правоохоронці викрили та повідомили про підозру ще двом зрадникам, які працювали на росію.Також нагадаємо, що у Черкасах викрили банду рекетирів, а її лідера спіймали «на гарячому». Шахраї тероризували місцевих мешканців, вимагаючи гроші.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь