СКУМБРІЯ В БУТИЛЦІ — як копчена, справжній делікатес! Рибка виходить смачнішою за копчену! Спробуйте й оцініть!
СКУМБРІЯ В БУТИЛЦІ — як копчена, справжній делікатес! Рибка виходить смачнішою за копчену! Спробуйте й оцініть!
СКУМБРІЯ В БУТИЛЦІ — як копчена, справжній делікатес! Рибка виходить смачнішою за копчену! Спробуйте й оцініть!
Свіжоморожена скумбрія солиться в розсолі, а золотистого кольору, як у копченої риби, їй надають цибулиння та чай. Засолювання скумбрії в домашніх умовах дуже просте, сама риба жирна, тому на смак вона здасться слабосоленою.
Для рецепта засолювання скумбрії знадобляться:
– Свіжоморожена скумбрія — 3 штуки.
Для розсолу:
– 1 літр води,
– цибулиння — дві жмені,
– суха заварка чорного чаю — дві ст. ложки,
– сіль — три ст. ложки,
– 1,5 ст. ложки цукру.
Беремо сиру скумбрію, потрошимо, промиваємо, обрізаємо голови та хвости. Готуємо розсіл для засолювання: наливаємо в каструлю воду, додаємо сіль, цукор, чайну заварку та цибулиння, доводимо до кипіння, потім охолоджуємо й проціджуємо.
Обрізаємо пластикову пляшку — вона буде використовуватися як ємність для засолювання. Зручно використовувати півтора- або дволітрову пластикову пляшку з обрізаним верхом. Рибу вставляємо вертикально, при середньому розмірі в пляшку вміщується три скумбрії. Після використання пляшка просто викидається. Випотрошену скумбрію без голів і хвостів вставляємо в пластикову пляшку й заливаємо солоним чайним розсолом.
Через три доби скумбрія, засолена в чаї з цибулинням, готова!
На боках рибок можуть залишитися світлі плями в тих місцях, де вони торкалися стінок пляшки. На смак це не впливає — риба просочується зсередини.