Словаччина позбавила захисту соратника Медведчука Марчевського

Політика, Світ

Братислава приховано зняла тимчасовий захист з українського бізнесмена Артема Марчевського, пов’язаного з проросійською медіаплатформою «Голос Європи» (Voice of Europe).

Про це повідомляє Euractive.

Відповідну інформацію підтвердило Міністерство внутрішніх справ Словаччини.

«Після належної та об’єктивної оцінки справи Департамент міграції Міністерства внутрішніх справ 3 липня ухвалив рішення про скасування тимчасового захисту», – заявив речник міністерства Матей Нойманн.

Рішення набуло чинності ще 25 липня. Нинішнє місцезнаходження Марчевського невідоме, а його адвокат досі не відреагував на це рішення.

Марчевський отримав тимчасовий притулок у Словаччині після втечі від чеської влади у квітні, яка внесла його до санкційного списку в березні за його ймовірну причетність до «Голосу Європи».

Медіаплатформа, яка спочатку позиціонувала себе як незалежний ресурс масової інформації, була викрита чеською та польською владою в березні як проросійська пропагандистська мережа. Розслідування виявило, що «Голос Європи» був особливо активним напередодні парламентських виборів до Європарламенту в червні, в тому числі здійснював платежі депутатам Європарламенту з метою просування поглядів Кремля.

Нагадаємо, наприкінці березня Чехія викрила російську мережу, яка за допомогою медіаплатформи Voice of Europe намагалася вплинути на результати майбутніх виборів до Європейського парламенту. Після цього Медведчук, який, за версією чеських спецслужб, фінансував медіаплатформу, та її керівник Марчевський потрапили під чеські національні санкції. Марчевський втік із Чехії до Словаччини, де його прихистив місцевий проросійський уряд.

Посли ЄС погодили заборону роботи низки російських видань, серед яких Voice of Europe Медведчука, «Риа Новости», «Известия» та «Российская газета».

 Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь