Словенія профінансувала закупівлю техніки для гуманітарного розмінування

Політика

ДСНС України отримала два тягачі, куплені за кошти уряду Словенії для розмінування.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки. За словами чиновників, тягачі Ford були придбані в українського виробника в рамках ініціативи «Зроблено в Україні». Вони дозволять оперативніше доставляти техніку для розмінування до районів, де проводиться очищення територій.

«Додаткові тягачі – це більша мобільність підрозділів наших рятувальників. Для нас важливо, що тягачі були придбані у відповідь на запит Держслужби з надзвичайних ситуацій», – прокоментував начальник Управління з питань гуманітарного розмінування Мінекономіки України Дмитро Паньшин.

Угоду про виділення 1,5 мільйона євро для гуманітарної допомоги у сфері розмінування уряди України та Республіки Словенія підписали у грудні 2023 року. Угода набула чинності 3 липня.

«Виділення 1,5 мільйона євро на потреби гуманітарного розмінування – це дуже правильний крок уряду Словенії. І ми з командою посольства працюємо над тим, щоб внесок нашої країни зростав», – зазначила посол Словенії в Україні Матея Превольшек.Міністерство економіки є розпорядником рахунку UNITED24 для потреб гуманітарного розмінування. З травня 2023 року на рахунок надійшло понад 177 мільйонів в гривневому еквіваленті.

Тим часом, в Україні вже пройшли перші 11 тендерів на закупівлю послуг із розмінування сільськогосподарських земель. Один з них уже закінчився підписанням договору.

Із 30 тисяч гектарів сільськогосподарських земель на Миколаївщині розмінували вже майже половину, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь