Смачна домашня гірчиця: покроковий рецепт

Події України

Рецепт гірчиці людство винайшло дуже давно. Її почали вживати багато століть тому. Ця приправа смачна, ароматна, добре увиразнює та посилює смак будь-якої страви, а ще вона надзвичайно корисна.

Приправа буде ще кориснішою, якщо зробити її самостійно. Спробуйте приготувати гірчицю в домашніх умовах, використовуючи тільки свіжі та перевірені компоненти.

Як зробити гірчицю в домашніх умовах

Рецепт домашньої гірчиці дуже простий, легкий та швидкий. Ми пропонуємо приготувати приправу з гірчичного порошку.

Для приготування гірчиці в домашніх умовах вам знадобляться такі продукти:

  • гірчичний порошок — 50 г;
  • сіль — на смак;
  • вода — 100/150 мл;
  • олія — 10 мл;
  • мед — 15 мл.

Приготування домашньої гірчиці

Для самостійного приготування гірчиці дотримуйтеся нижченаведених дій:

  1. Додайте воду до гірчичного порошку. Гірчичний порошок краще заливати гарячою водою, а не окропом. Останній додасть приправі зайву гіркоту, а прохолодна вода зробить соус дуже легким. Оптимальна температура води – 50/60 градусів.

Просівайте гірчичний порошок перед приготуванням, так він наповниться киснем й соус вийде ніжним та пухким.

Додавайте рідину в гірчичний порошок поступово, постійно перемішуючи та контролюючи консистенцію. Постійне помішування допоможе уникнути грудочок.

2. Отриману гірчичну суміш охолодіть і тільки після цього додавайте інші інгредієнти: сіль, мед, олію на смак.

Щоб домашня гірчиця мала духмяний аромат, додайте в неї корицю, гвоздику, чорний перець, імбир, мускатний горіх тощо. Для надання соусу красивого жовтого кольору всипте трішки куркуми.

Готову гірчицю треба зберігати в холодильнику не більше 10 днів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Смакуйте домашній соус з будь-якою стравою.

Залишити відповідь