Смачна домашня гірчиця: покроковий рецепт
Рецепт гірчиці людство винайшло дуже давно. Її почали вживати багато століть тому. Ця приправа смачна, ароматна, добре увиразнює та посилює смак будь-якої страви, а ще вона надзвичайно корисна.
Приправа буде ще кориснішою, якщо зробити її самостійно. Спробуйте приготувати гірчицю в домашніх умовах, використовуючи тільки свіжі та перевірені компоненти.
Як зробити гірчицю в домашніх умовах
Рецепт домашньої гірчиці дуже простий, легкий та швидкий. Ми пропонуємо приготувати приправу з гірчичного порошку.
Для приготування гірчиці в домашніх умовах вам знадобляться такі продукти:
- гірчичний порошок — 50 г;
- сіль — на смак;
- вода — 100/150 мл;
- олія — 10 мл;
- мед — 15 мл.
Приготування домашньої гірчиці
Для самостійного приготування гірчиці дотримуйтеся нижченаведених дій:
- Додайте воду до гірчичного порошку. Гірчичний порошок краще заливати гарячою водою, а не окропом. Останній додасть приправі зайву гіркоту, а прохолодна вода зробить соус дуже легким. Оптимальна температура води – 50/60 градусів.
Просівайте гірчичний порошок перед приготуванням, так він наповниться киснем й соус вийде ніжним та пухким.
Додавайте рідину в гірчичний порошок поступово, постійно перемішуючи та контролюючи консистенцію. Постійне помішування допоможе уникнути грудочок.
2. Отриману гірчичну суміш охолодіть і тільки після цього додавайте інші інгредієнти: сіль, мед, олію на смак.
Щоб домашня гірчиця мала духмяний аромат, додайте в неї корицю, гвоздику, чорний перець, імбир, мускатний горіх тощо. Для надання соусу красивого жовтого кольору всипте трішки куркуми.
Готову гірчицю треба зберігати в холодильнику не більше 10 днів.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Смакуйте домашній соус з будь-якою стравою.