Смачні печінкові трубочки, які я приготую на святковий стіл. Ділюся рецептом в коментарях

Життя

Печінкові ролі з вишуканою начинкою – це страва, яку навіть ті, хто не любить печінку, гідно оцінювати. Приготування таких ролів – справжнє кулінарне мистецтво, внаслідок якого печінковий смак стає ледь вловимим.

Почнемо. Спершу відваримо яйця. Миємо їх, кладемо в кастрюлю, заливаємо водою і обов’язково підсолюємо, щоб, навіть у разі лопання шкаралупи, яйце залишалося цілим. Варимо 10 хвилин після закипання, потім охолоджуємо під холодною водою.

Тепер займемося печінкою. Вибираємо курячу, видаляємо жир та непотрібні частини, вага чистої печінки – 500 грам. Можна використовувати яловичу або свинячу печінку. Подрібнюємо печінку у блендері до однорідної маси.

Додаємо чайну ложку солі, чорний мелений перець, одне яйце, заливаємо 250 мл молока, перемішуємо. Потім додаємо 160 г просіяної муки, перемішуємо до отримання тесту, трохи густіше за звичайний для млинців. Вливаємо 4 столові ложки олії, перемішуємо. Тісто готове.

Розігріваємо млинцеву сковороду діаметром 24 см, виливаємо тісто, рівномірно розподіляємо та обсмажуємо, як звичайні млинці. Млинці виходять еластичними, не рвуться і ідеально дбають.

Для начинки дрібно рубаємо відварені яйця та зелений лук. Все складаємо в миску, додаємо 3-4 столові ложки домашнього майонезу (рецепт майонезу можна знайти під відео) та перемішуємо. Перевіряємо на смак і за потреби додаємо сіль.

Беремо готовий млинець, викладаємо начинку, рівномірно розподіляємо та згортаємо у трубочку. Так робимо зі всіма млинцями.

Готові ролі прибираємо в холодильник для охолодження та просочення. Після остигання ріжемо та подаємо до столу як закуску або доповнення до основної страви.

Виходити дуже смачно, при цьому страва готується швидко та без особливих зусиль.

Залишити відповідь