Смакота з печінки: готуємо закуску за копійки
Якщо зробити бутерброд з домашнього хліба з цією закускою, то вийде неймовірна смакота. Хочемо запропонувати вашій увазі незвичайний рецепт: таким чином навряд чи хтось з вас готує печінку.
Витративши всього нічого, сущі копійки, ви отримаєте приголомшливу страву для всієї родини. Робіть відразу дві порції: закуска з печінки зникає зі столу зі швидкістю звуку. Процес напрочуд простий, але не дуже швидкий: треба запастися терпінням. Печінка відмінно поєднується з салом, часником і спеціями, закуска набагато смачніша ковбаси — і ідеально підходить для бутербродів. Загалом, своїми руками ми створюємо неповторну смакоту та дивуємо гостей, а так само домочадців кулінарним шедевром, створеним власними руками.
Необхідні інгредієнти:
400 грамів будь-якої печінки;
250 грамів свіжого сала;
одне куряче яйце;
п’ять зубчиків часнику;
половина склянки манної крупи;
сіль і чорний мелений перець — за смаком;
мускатний горіх — за смаком;
хмелі-сунелі — за смаком; два пакети
. Ульотна закуска з печінки:
як приготувати за копійки
У нас свиняча печінка:
спочатку вимочуємо, потім нарізаю маленькими кубиками (чим дрібніше, тим краще).
Зі свіжого свинячого сала знімаємо шкірку і так само нарізаємо його маленькими кубиками (дрібніше, ніж печінка).
Порада.
Печінка повинна бути не замороженою, а ось сало краще трохи підморозити, щоб було легше різати. Перекладаємо продукти в одну миску, додаємо куряче яйце, подрібнений часник (краще рубаний ножем), манну крупу, сіль, суміш перців, хмелі-сунелі, мускатний горіх. Всю масу ретельно перемішуємо до однорідного стану. Порада. Спеції ви можете використовувати по своєму смаку, не обов’язково брати зі списку. Отриману масу перекладаємо в фасувальний пакет, утрамбовуємо і зав’язуємо так, щоб вийшло все повітря. Інакше під час варіння пакет лопне. Цей пакет, для страховки, поміщаємо у другий пакетик. Відправляємо у велику каструлю з холодною водою. Накриваємо кришкою, доводимо до кипіння на сильному вогні. Потім зменшуємо нагрівання до мінімального, варимо 1,5-2 години.
Якщо варимо 1,5 години, то до повного охолодження залишаємо в каструлі.
Якщо 3 години, то відразу виймаємо і остуджуємо вже на блюді. Залишаємо під гнітом, а потім прибираємо на 3-4 години в холодильник. Ульотна закуска з печінки по простому рецепту припаде до смаку всім членам вашої родини. Страва чимось нагадує зельц, виходить не тільки апетитною, але і корисною. Якщо любите печінку, то прийдете в захват!