Спека відступає: синоптики зробили прогноз на 8 вересня

Політика

В Україні у неділю, 8 вересня, опади ймовірні лише на крайньому півдні, температура вночі 8-13°, вдень 23-28°.

У Києві та області завтра опади не очікуються. Вітер переважно південно-східний, 5-10 м/с. У столиці температура вночі 11-13°, вдень 25-27°, на Київщині вночі 8-13°, вдень 23-28°.

Синоптики прогнозують 9 вересня на Лівобережжі та в Криму вдень місцями короткочасний дощ, грозу; на Правобережжі без опадів. 10 вересня вночі на Лівобережжі, в Криму та на Закарпатті, вдень у західних та східних областях очікуються короткочасні дощі, місцями грози, у західних областях в окремих районах град; на решті території без опадів.
Вітер переважно південно-східний з переходом 10 вересня у західних областях на південно-західний, 5-10 м/с.

Температура вночі 12-17°, на узбережжі морів до 21°, у північних, більшості центральних, 9 вересня і в західних областях 8-13°; вдень 23-28°, 10 вересня в західних областях 18-23°.

У Києві та області 9-10 вересня без опадів. Вітер переважно південно-східний, 5-10 м/с. У столиці температура вночі 11-13°, вдень 24-26°; на Київщині вночі 8-13°, вдень 23-28°.

Згідно з прогнозом, 11 вересня в західних, Житомирській, Вінницькій та Одеській областях, вдень місцями в Україні, крім південно-східної частини, пройдуть короткочасні дощі, грози; 12 вересня в Україні очікуються короткочасні дощі, грози, вночі у південно-східній частині без опадів.

Нагадаємо, що літо 2024 року стало найспекотнішим за всю історію спостережень у північній півкулі.

Через сильну спеку багато виробників томатів втратили частину врожаю, оскільки за аномальних погодних умов у липні поточного року навіть захищений ґрунт не гарантував отримання всього запланованого врожаю.

Як повідомляли експерти, кліматичні зміни впритул наближаються до зміни агрокультурної мапи України. Бавовник як рослина, пристосована до нестачі вологи, цілком може акліматизуватися в посушливих районах півдня України.

Цього літа в Україні спостерігається спекотна погода. У деяких областях були побиті нові температурні рекорди у спекотні дні. Зміни клімату також впливають і на вирощування овочів. Начальниця відділу агрометеорології Гідрометцентру Тетяна Адаменко розповіла, де тепер знаходить «овочевий пояс» України.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь