Спікер Тернопільського обласного ТЦК – про виплати членам сімей військовослужбовців (ВІДЕО)

Життя
Спікер Тернопільського обласного ТЦК – про виплати членам сімей військовослужбовців (ВІДЕО)

Законодавство України передбачає надання певних прав та гарантій для членів сімей військовослужбовців, а також захоплених у полон та зниклих безвісти. Зокрема, родичі можуть отримувати грошові виплати.

Під час брифінгу в Тернопільській ОВА заступник начальника сектору соціальних виплат ТЦК та СП Богдан Станько розповів, що у разі встановлення факту захоплення військовослужбовця в полон або зникнення безвісти командир військової частини:

невідкладно оголошує наказом по військовій частині про призупинення будь-яких виплат на карткові рахунки цього військовослужбовця;

протягом доби повідомляє про факт захоплення військового в полон або зникнення безвісти надсилаючи відповідне сповіщення встановленої форми;

призначає розслідування щодо з’ясування обставин захоплення у полон або зникнення безвісти та за результатами оголошує службове становище військовослужбовця.

Виплата грошового забезпечення здійснюється на карткові рахунки членам сімей в порядку черговості:

І черга – дружині або чоловікову;

II черга – повнолітнім дітям або законним представникам повнолітніх дітей;

III черга – батькам військовослужбовця.

Виплата коштів здійснюється: за військовослужбовців, захоплених в полон – з дня захоплення і до дня їх звільнення; за безвісно відсутніх військових – протягом 3 років, але не пізніше ніж до дня набрання законної сили рішенням суду про оголошення їх померлими.

Члени сімей військовослужбовців, захоплених у полон, а також тих які зникли безвісти завжди можуть отримати консультацію та роз’яснення безпосередньо в ТЦК та СП за місцем проживання.

 Група комунікацій Тернопільського ОТЦК та СП.

https://www.facebook.com/watch/?v=1262329141486551&rdid=yRHDesD9Z5Xnnu33

Залишити відповідь