Справжня зима пре на Україну: у Карпатах стовпчики термометрів опустились до -6 (ФОТО)

Життя

Зима насувається в Україну. Так, сьогодні, 16 жовтня, стовпчик термометра опустився до -6°С на горі Піп Іван.

За словами синоптиків, в інші регіони теж йде похолодання та перші заморозки.

Погода в Україні від завтра та протягом наступних трьох днів буде ставати дедалі прохолоднішою. В більшості регіонів України прогнозуються заморозки. Про це йдеться у повідомленні ДСНС України.

“Дістаємо пуховички та шарфики, бо вже від завтра та протягом наступних трьох днів майже по всій Україні очікуються сильні заморозки 0-5° (II рівень небезпеки, помаранчевий)”, – попереджають рятувальники.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Значне похолодання очікується у Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській та Дніпропетровській областях, а також у північних і західних регіонах. У Києві та області перші заморозки прогнозуються вже з 17 жовтня.

ДСНС звертає увагу на необхідність уважно слідкувати за погодними умовами, особливо в гірських районах.

“Рятувальники Івано-Франківщини попереджають, що у зимові гори варто вирушати лише за сприятливих умов”, – додали рятувальники.

Синоптик Наталія Діденко зазначає, що завтра жовтень продемонструє, чому саме він вважається одним із найважливіших місяців для створення настрою протягом року.

“Ось вам зливи ледь не як у липні на півдні – пригадалося літо, ось вам “мінуси” – зимою війне, ось вам прояснення – на душі горобці цвірінькають, ось вам сірі туманні хмари – носи похнюпили, попереки занили, коліна закрутили, всякі вредні загострення організму одразу накинулися, ось сонце блиснуло – одразу хочеться піти на розпродаж купальників і усіх за все пробачити”, – пише вона у своєму Telegram-каналі.

Погода в Україні 16 жовтня
У західних областях України вночі очікуються заморозки від 0 до -3 градусів, вдень температура становитиме +9… +12 градусів, а на Закарпатті до +16. Опадів не прогнозується.

На півночі очікуються періодичні дощі та прохолодна погода з температурою +8… +11 градусів.

У центральних регіонах місцями йтимуть дощі, вдень температура становитиме +9… +13 градусів.

На сході також дощі, температура повітря становитиме +11… +14 градусів.

У південних областях 16 жовтня прогнозуються дощі, подекуди сильні, а температура сягатиме +11… +16 градусів протягом дня.

Comments

comments

Залишити відповідь