США анонсували запуск зброї для глушіння ворожих супутників

Політика, Світ

США розробили потужну систему радіоелектронної боротьби (РЕБ) для протидії китайським і російським космічним супутникам. Запуск цієї системи заплановано на наступний рік.

Про це повідомляє Bloomberg.

Система, створена компанією L3Harris Technologies Inc. і відома під назвою Meadowlands, є легшою та рухомою версією раніше оголошеної системи зустрічного зв’язку, яка стала працездатною у 2020 році. Новий варіант отримав оновлене програмне забезпечення та здатність глушити більше частот.

Спочатку доставка системи була запланована на жовтень 2022 року, проте її терміни були перенесені через технічні проблеми, які залишаються невідомими. Станом на минулий місяць система пройшла всі перевіркові тестування на системному рівні і готова до запуску наступного року.

L3Harris Technologies отримала багаторічний контракт на 125 мільйонів доларів на виробництво систем космічної електронної боротьби, що забезпечуватимуть захист військових операцій США. У заяві компанії зазначається, що система Meadowlands отримає значні оновлення в технічній продуктивності та логістиці для розгортання та підтримки.L3Harris наразі завершив тестування верифікації, і програма готова до реалізації на початку наступного року.

Раніше ми писали, що США прагнуть оснастити свої військові кораблі ракетами протиповітряної оборони Patriot через побоювання щодо гіперзвукової зброї Китаю.

Також нагадаємо, що участь військ КНДР у війні проти України підкреслює відчай росії. Це вплине на союзників в Європі та Індо-Тихоокеанському регіоні.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь