США можуть надати Україні до $20 млрд в рамках кредиту G7, – ЗМІ

Політика, Світ

В рамках кредиту G7 США готові надати Україні до $20 млрд. Він буде погашатися коштом прибутку від заморожених російських активів.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на трьох співрозмовників.

Переговори щодо кредиту вже почали прискорюватися. Західні посадовці хочуть надати фінансування для України до кінця року, усвідомлюючи, що в разі перемоги Дональда Трампа на виборах у США в листопаді допомога Вашингтона може бути припинена.

Країни Групи семи ще ведуть переговори щодо структури кредиту в розмірі $50 млрд, узгодженого в червні. Донедавна очікувалося, що внесок Вашингтона буде меншим, ніж планувалося спочатку, оскільки ЄС не зміг гарантувати, що російські активи залишаться замороженими щонайменше на три роки.

Проте напередодні американські посадовці повідомили своїм колегам з G7, що Вашингтон надасть повну початкову суму, близько $20 млрд.За їхніми словами, це стане можливим, навіть якщо ЄС не вдасться переконати прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана зняти вето на продовження санкцій ЄС. Це умова, на якій наполягає Вашингтон.

За словами двох співрозмовників, міністри фінансів G7, які зберуться у Вашингтоні 25 жовтня в кулуарах засідань МВФ і Світового банку, мають оприлюднити заяву з розподілом і структурою кредиту.

Одна особа, знайома з ходом переговорів, повідомила, що остаточної домовленості ще не досягнуто, і США все ще консультуються з членами Конгресу та Україною щодо того, як буде погашатися кредит.

Залишити відповідь