США можуть скоротити допомогу Україні після виборів

Політика

Після понад 1000 днів жорстоких боїв, вибори в США можуть стати переломним моментом для України, і незалежно від результатів, допомога країні може зменшитись.

Про це повідомляє Bloomberg.

Офіційні особи в Києві та Європі висловлюють занепокоєння, що перемога Дональда Трампа може призвести до необхідності України вдатися до болючого врегулювання війни, що дозволить російському диктатору Володимиру Путіну зміцнити свою позицію в регіоні. Президент України Володимир Зеленський заявив про намір продовжувати боротьбу, проте реалії показують, що виснажені українські збройні сили значною мірою залежать від допомоги США.

Якщо Трамп переможе, він вже заявляв про намір врегулювати конфлікт до свого вступу на посаду і погрожував припинити допомогу Україні. Це може суттєво обмежити можливості України. Проте навіть якщо вибори виграє Камала Гарріс, західні чиновники вважають, що Сполученим Штатам буде складно підтримувати значну фінансову допомогу через Конгрес.

Раніше ми писали, що Україна не побоюється можливого обрання Дональда Трампа на посаду президента США, оскільки жоден з кандидатів не має наміру дозволити російському диктатору володимиру путіну перемогти у війні.Також нагадаємо, що газета The Washington Post цього року не підтримала жодного з кандидатів в президенти США. Це сталось вперше за майже 40 років.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь