США наклали санкції на китайські компанії, які виробляють зброю для рф

Політика, Світ

Міністерство фінансів США 17 жовтня оголосило про санкції проти трьох юридичних та однієї фізичної особи, включно з компаніями з Китаю, причетними до виробництва ударних далекобійних дронів «Гарпія» для російської армії.

Про це повідомляє Мінфін США.

Дрон «Гарпія», вперше публічно згаданий у вересні агентством Reuters, виробляється на китайських заводах у співпраці з російськими оборонними компаніями, при цьому фахівці з Китаю також брали участь у його проєктуванні.

Під нові санкції США потрапили китайські підприємства Xiamen Limbach Aircraft Engine, що виробляє двигуни L550E для «Гарпій», та Redlepus Vector Industry Shenzhen, яке є посередником у постачанні дронів до росії.

«Це перші санкції США, запроваджені проти китайських підприємств, які безпосередньо розробляють і виробляють цілі системи озброєнь у партнерстві з російськими фірмами», – зазначено в заяві американського Мінфіну.З російського боку санкції запроваджено проти росіянина Артема Ямщикова та його компанії ТД «Вектор», яка бере участь у закупівлях від імені підсанкційного російського Іжевського електромеханічного заводу «Купол», дочірньої компанії концерну «Алмаз-Антей».

Раніше ми писали, що Велика Британія запровадила найбільший на сьогодні пакет санкцій проти російського «тіньового флоту» нафтових танкерів, як повідомила пресслужба британського уряду.

Також нагадаємо, що постачальники не можуть доставити в росію до 30-40% контейнерів з автомобільними запчастинами через проблеми з платежами.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь