США підтвердили прибуття початкових компонентів ПРО THAAD до Ізраїлю

Політика, Світ

До Ізраїлю прибула передова група американських військовослужбовців та початкові компоненти, необхідні для експлуатації батареї протиракетного комплексу THAAD.

Про це заявив речник Пентагону, бригадний генерал Пат Райдер.

“Вчора 14 жовтня, до Ізраїлю прибула передова група американських військовослужбовців і початкові компоненти, необхідні для експлуатації батареї термінального високогірного зенітно-ракетного комплексу THAAD (Terminal High-Altitude Area Defense)”, – заявив він.

Райдер зазначив, що протягом наступних днів до Ізраїлю буде і надалі прибувати додатковий американський військовий персонал та компоненти батареї THAAD.

“Батарея буде повністю готова до роботи найближчим часом, але з міркувань безпеки операцій ми не будемо обговорювати часові рамки”, – заявив він.Розгортання батареї THAAD в Ізраїлі підкреслює відданість Сполучених Штатів справі оборони Ізраїлю й захисту американців в Ізраїлі від будь-яких балістичних ракетних атак з боку Ірану, зазначив речник.

Напередодні у Пентагоні оголосили про розгортання в Ізраїлі протиракетного комплексу THAAD, який обслуговуватимуть американські військові.

Ізраїль заявив про намір зняти з чергування 8 батарей Patriot, термін служби яких перевищує 30 років, і замінити їх на більш досконалі системи.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь