США почали нарощувати свою військову присутність на Алясці

Політика, Світ

Американські військові активізують свою присутність біля Аляски у відповідь на зростання військової активності росії та Китаю поблизу узбережжя штату.

Як повідомляє Politico, упродовж останнього місяця в регіон були направлені есмінець USS Sterett та військові підрозділи, а також підвищено бойову готовність винищувачів та інших літаків, що базуються на Алясці.

Це стало реакцією на серію російських повітряних операцій поблизу повітряного простору Аляски та спільні навчання військових кораблів росії та Китаю в Тихому океані неподалік Японії. З огляду на поглиблення відносин між Москвою і Пекіном, Росія активізує свою діяльність в Індо-Тихоокеанському регіоні та Арктиці.

Сенатор від штату Аляска Ден Салліван висловив занепокоєння з приводу збільшення масштабів та частоти цієї діяльності, підкресливши важливість протидії агресивним діям авторитарних режимів. Він зазначив, що спільні російсько-китайські військові операції значно посилилися, що може свідчити про ескалацію ситуації.

Раніше ми писали, що лідери Австралії, Індії, Японії та США оголосять про нові ініціативи в сфері безпеки в Індійському океані під час чотиристоронньої зустрічі країн групи Quad.Також нагадаємо, що США розглядають можливість відправити Україні ракети середньої дальності для винищувачів F-16 у межах нового пакета військової допомоги на $375 мільйонів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь