США рекомендують Ізраїлю не починати наземну військову операцію у Лівані

Політика, Світ

Офіційні особи США вважають, що нещодавні військові дії Ізраїлю призвели до серйозних втрат Хезболли і радять уникати наземної операції в Лівані.

Про це повідомляє The Washington Post.

Джерела в адміністрації президента США Джо Байдена підкреслюють, що наземне вторгнення лише ускладнить зусилля Ізраїлю щодо ослаблення Хезболли. Вони продовжують оцінювати ситуацію в Лівані та свої наступні кроки, зазначаючи, що важко прогнозувати події після загибелі лідера Хезболлb Хасана Насралли внаслідок ізраїльського авіаудару.

Крім того, американські військові в регіоні готуються до можливих відповідей Ірану на вбивство Насралли. Один із високопоставлених співробітників адміністрації заявив, що США готові до ряду сценаріїв, включаючи можливу пряму відповідь з боку Хезболли, атаки підконтрольних Ірану сил, таких як хусити в Ємені, а також ракетні удари Ірану по військових об’єктах США в регіоні або безпосередньо по Ізраїлю.

Раніше ми писали, що Хезболла підтвердила загибель старшого військового командира Алі Каракі, який став ціллю масштабних ізраїльських авіаударів по Дахії.Також нагадаємо, що армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію високопоставленого посадовця «Хезболли» Набіля Каука. Він був убитий в результаті авіаудару у суботу, 28 вересня, в столиці Лівану Бейруті.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь