США відреагували на загибель журналістки Рощиної в російському полоні

Політика, Світ

Посол США в Україні Бріджит Брінк назвала смерть української журналістки Вікторії Рощиної у полоні рф нагадуванням про те, як росія поводиться з нелояльними до режиму медійниками.

Про це Брінк написала у мережі X (Twitter).

Бріджит Брінк зазначила, що “глибоко стривожена” звісткою про загибель Вікторії Рощиної за ґратами у росії.

“Її трагічна смерть привертає увагу до того, що у Росії тривають викрадення та ув’язнення медійників, кричущий наступ на незалежні ЗМІ та правду. Росія буде відповідати за це”, – написала посол.

Українську журналістку Вікторію Рощину, про смерть якої стало відомо нещодавно, росіяни утримували у СІЗО №2 міста Таганрог Ростовської області рф. Колишні полонені розповідають, що цей ізолятор відомий найжорстокішими тортурами.

Нагадаємо, що українські правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом смерті колишньої журналістки hromadske Вікторії Рощиної, яка померла у російській тюрмі. Справу кваліфікують як воєнний злочин, поєднаний з умисним вбивством.

Українська журналістка Вікторія Рощина загинула в російському полоні, під час етапування з російського Таганрога до Москви.

У травні 2024 року в росії вперше визнали, що утримують в полоні українську журналістку Вікторію Рощину.

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» підрахувала, що понад 100 українських та іноземних журналістів, акредитованих в Україні, постраждали від російської агресії за два роки повномасштабної війни в Україні.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь