США ввели нові санкції проти державних російських медіа

Політика, Світ

Держдепартамент США запровадив нові санкції проти російських державних ЗМІ. Їх звинуватили у тісній співпраці з російськими військовими та втручанні в демократичні вибори у інших країнах.

Про це заявив у пʼятницю в Вашингтоні державний секретар США Ентоні Блінкен.

«Сьогодні ми вводимо санкції проти трьох установ та двох фізичних осіб за таємні операції глобального впливу росії», – сказав глава Держдепартаменту США.

Згідно із документами, обмеження запроваджені проти трьох структур RT: агентства «россия сегодня», АНО «Евразия» та АНО «ТВ-Новости». Крім того, адресні санкції введено проти гендиректора «россия сегодня» Дмитра Кисельова, а також керівниці «Евразии» Неллі Парутенко.

Держсекретар США зазначив, що ці структури втручалися у виборчі процеси, зокрема, в Республіці Молдова.«Це не охоплює повного масштабу зусиль росії з підриву демократії» в усьому світі, спрямованих на поширення дезінформації та поляризації вільних та відкритих суспільств, додав Блінкен.

Крім того, США, Британія й Канада розпочинають спільну дипломатичну кампанію, «щоби згуртувати союзників і партнерів у всьому світу й залучити до нашої боротьби із загрозою», підкреслив Блінкен.

Він додав, що особливу загрозу становлять RT та інші механізми російської дезінформації й таємного впливу.

Напередодні Сполучені Штати Америки запровадили нові, посилені санкції проти росії в IT-сфері, що призвело до виходу низки провідних компаній з російського ринку.

Раніше ми писали, що Рада Європейського Союзу продовжила санкції проти осіб, відповідальних за підрив суверенітету та незалежності України, ще на шість місяців — до 15 березня 2025 року.

Також нагадаємо, що суд Євросоюзу відхилив колективний позов російських олігархів Михайла Фрідмана, Петра Авена і Германа Хана, які вимагали зняти з них санкції ЄС.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь