США ввели санкції проти нафтового та нафтохімічного секторів Ірану

Політика, Світ

Міністерство фінансів США ввело нові галузеві санкції проти нафтового та нафтохімічного секторів Ірану. Це стало відповіддю на масовану ракетну атаку Тегерана проти Ізраїлю.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC).

«Сьогодні США розширюють санкції проти нафтового та нафтохімічного секторів Ірану у відповідь на атаку Ірану проти Ізраїлю 1 жовтня, його другого безпосереднього нападу на Ізраїль цього року»,- йдеться у повідомленні.

Так, нові обмеження ввели проти десяти організацій у кількох юрисдикціях, а також 17 суден через їхню участь в операціях Національної іранської нафтової компанії (NIOC), проти якої вже діють санкції Сполучених Штатів.

Крім того, Державний департамент США запровадив обмеження проти шести організацій та шести суден, які свідомо брали участь в операціях з купівлі-продажу й транспортування нафти та нафтопродуктів з Ірану.«Загалом, ці дії спрямовані проти значної частини тіньового флоту танкерів і незаконних операторів, які перевозять нафту іранського режиму на експорт»,- підкреслили у відомстві.

Європейський Союз може запровадити санкції проти Ірану через передачу балістичних ракет росії. Відповідне рішення, ймовірно, буде ухвалено 14 жовтня.

Європейський Союз готується ухвалити пакет санкцій проти Ірану через постачання балістичних ракет до рф. Блок має намір схвалити цей крок, коли лідери ЄС зберуться на саміт у Брюсселі наприкінці цього місяця.

Нещодавно Європейський Союз вирішив запровадити тематичний режим санкцій проти рф. Він буде присвячений гібридним загрозам з боку країни-агресорки.

Суд загальної юрисдикції Євросоюзу ухвалив рішення у трьох справах щодо заборони надання юридичних консультацій російським клієнтам. Вона була впроваджена як частина санкцій проти росії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь