США запровадили санкції проти фінансового каналу між рф і Північною Кореєю

Політика, Світ

Мінфін США 19 вересня оголосив про санкції проти фізичних та юридичних осіб, причетних до незаконних фінансових транзакцій між росією та КНДР.

Про це повідомила пресслужба американського Мінфіну.

Незаконна фінансова мережа між Москвою та Пхеньяном, на яку спрямовані нові санкції США, пов’язана з двома підсанкційними державними банками КНДР – Зовнішньоторговельним банком та Корейською банківською корпорацією «Квансон».

Через Зовнішньоторговельний банк та «Квансон» Північна Корея нелегально отримує іноземну валюту для фінансування своїх програм зі створення зброї масового знищення та балістичних ракет.

Російський центробанк організував схему фінансових транзакцій із цими банками, використовуючи «МРБ Банк», розташований в окупованій Росією Південній Осетії.Він був підставною юрособою для російського «ЦСМРБанку», чий віцепрезидент Дмитрій Нікулін організував відкриття кореспондентських рахунків для північнокорейських банків у «МРБ Банку» та “координував з представниками КНДР доставку мільйонів доларів і рублів банкнотами” на відповідні рахунку.

«Принаймні частина рахунків КНДР у МРБ використовувалася для оплати експорту палива з росії до КНДР», – зазначає Мінфін США.

Також у схемі брала участь «Российская финансовая корпорация», на яку США вже наклали санкції. Вона спільно з Зовнішньоторговельним банком КНДР заснувала підставну компанію в Москві, через яку Пхеньян отримував кошти.

У цій схемі брав участь ще один російський банк – «Таймер Банк», який переказав «Стройтрейду» мільйони доларів для Зовнішньоторговельного банку.

«Сьогоднішні дії підкреслюють нашу значну стурбованість зусиллями росії та КНДР щодо поглиблення фінансового співробітництва в порушення резолюцій Ради Безпеки ООН», п – прокоментував виконувач обов’язків заступника міністра фінансів США з питань боротьби з тероризмом та фінансової розвідки Бредлі Сміт.

Раніше у Держдепартаменті США заявили про щонайменше 10 випадків застосування російськими загарбниками північнокорейських ракет у війні проти України.

В Єврокомісії заявили, що використання росією балістичних ракет, отриманих з КНДР, в нещодавніх атаках на Україну руйнує Устав ООН і міжнародні права.

Міністри закордонних справ 47 країн у спільній заяві засудили постачання Північною Кореєю балістичних ракет для росії.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь