США запровадили санкції проти російських маріонеток у Грузії

Політика, Світ

Міністерство фінансів США 16 вересня оголосило про запровадження санкцій проти двох урядових посадовців і двох приватних осіб Грузії за жорстокі придушення мирних протестів і розправи з політичними опонентами.

Про це йдеться в заяві на сайті американського Мінфіну.

Під американські обмеження потрапили керівник спецназу Міністерства внутрішніх справ Грузії Звіад Харазішвілі («Хареба») і його заступник Мілері Лагазаурі. Вони причетні «до жорстоких репресій проти мирних протестувальників та політичних опонентів», йдеться в повідомленні.

Також санкції США накладені на лідерів проросійської партії та руху Alt-info Коку Моргошіа і Зуру Махарадзе, які «несуть відповідальність за придушення свободи мирних зібрань грузин, які беруть участь у демократичному процесі та мирному вираженні поглядів».

Раніше повідомлялося, що так званий «господар Грузії», проросійський олігарх та засновник правлячої партії «Грузинська мрія» Бідзіна Іванішвілі назвав партію екс-президента Грузії Михаїла Саакашвілі винною в російській агресії 2008 року. Олігарх також висловив впевненість, що Грузія знайде сили вибачитись перед осетинами.Також Іванішвілі відмовився від зустрічі з американською сенаторкою Джинн Шахін та конгресменом Майком Тернером під час їхнього візиту в країну.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь