США запровадили санкції проти суданського закупівельника зброї, який працював із Іраном і рф

Політика, Світ

Мінфін США оголосив про запровадження санкцій проти керівника спеціалізованого підрозділу суданської армії. Він керував закупівлями зброї, зокрема, через Іран і рф, для підживлення конфлікту в країні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів (OFAC), поширеному 24 жовтня, передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC запровадив санкції проти Міргані Ідріса Сулеймана відповідно до указу 14098 за керування діями ЗС Судану щодо придбання зброї для її використання у війні із Силами швидкої підтримки (RSF)», – зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, що Ідріс Сулейман виконував ключову роль в укладанні угод зі зброєю, які підживлювали жорстоку війну в регіоні. Він перебував на посаді генерального директора Системи оборонної промисловості (DIS), основного підрозділу суданської армії, яке займається виробництвом та закупівлею зброї.

Нагадаємо, 21 жовтня у Судані збили вантажний літак Іл-76 казахської авіакомпанії, на борту якого були росіяни. Він міг перевозити вантаж зброї.⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь