США запровадили санкції проти Симоньян та інших російських пропагандистів

Політика, Світ

Адміністрація США звинуватила росію у втручанні у вибори президента руками пропагандистів. Проти них запроваджено нові санкції.

Про це йдеться у повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів (OFAC) США. «Сьогодні OFAC вносить до списку санкцій десять осіб і дві організації в межах скоординованої відповіді уряду США на спроби Москви щодо зловмисного впливу на президентські вибори 2024 року в Сполучених Штатах», – зазначається в повідомленні.

Під санкції потрапили телеканал Russia today з його керівницею Маргаритою Симоньян, АНО «Діалог»та ще дев’ять пропагандистів – працівників медіакомпаній «РИА Новости», Sputnik, Ruptly. Мінфін пояснив такі дії захистом виборчих інституцій США від спроб Москви вплинути на президентські вибори.

Раніше про те, що Білий дім збирається звинуватити рф  у втручанні у вибори президента США, повідомив телеканал CNN.

У 2024 році в багатьох країнах світу пройдуть вибори, у які обов’язково спробує втрутитися росія, щоб вплинути на результати голосування, заявив керівник відділу проблем дезінформації Державного департаменту США Джеймі Рубін.Європейський союз заявив про санкції на медіаплатформу Voice of Europe, пов’язану з Віктором Медведчуком. Її викрили у причетності до втручання у вибори до Європейського парламенту.

 Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь