США запровадили санкції проти венесуельських чиновників, пов’язаних з Мадуро

Політика, Світ

Сполучені Штати запровадили санкції проти 16 союзників президента Венесуели Ніколаса Мадуро у відповідь на фальсифікації на виборах у країні й подальші репресії уряду проти опозиції.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що адміністрація президента США Джо Байдена оголосила про санкції у четвер, 12 вересня. Це сталося через кілька днів після того, як опозиційний політик Едмундо Гонсалес, якого США й деякі інші країни визнали переможцем президентських виборів 28 липня, втік до Іспанії через ордер на арешт від уряду Мадуро.

Серед тих, хто потрапив під санкції – голова верховного суду країни Каріслія Родрігес, директор виборчої ради Росальда Хіль і віцепрезидент національної асамблеї Педро Інфанте. До списку потрапили й інші особи, пов’язані з виборами, а також військові та представники спецслужб, яких звинувачують у репресіях після виборів.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що в рамках перших заходів Вашингтон у відповідь на спірну заяву Мадуро про переобрання також запроваджує візові обмеження «для невизначеної кількості пов’язаних з Мадуро чиновників».«Міністерство фінансів США переслідує ключових посадових осіб, причетних до шахрайських і незаконних заяв Мадуро про перемогу та його жорстоке придушення свободи слова після виборів, у той час, як переважна більшість венесуельців закликають до змін», – заявив заступник міністра фінансів Уоллі Адейемо.

Своєю чергою, міністр закордонних справ Венесуели Іван Хіль у Telegram повідомив, що уряд країни відкидає «новий злочин агресії США проти Венесуели», який полягає у нав’язуванні «односторонніх, незаконних та протиправних заходів проти посадових осіб держави».

Раніше ми писали, що Аргентина запросила ордер на арешт диктатора Венесуели Ніколаса Мадуро у Міжнародному кримінальному суді.

Також нагадаємо, що венесуельський суддя видав ордер на арешт колишнього кандидата в президенти від опозиції Едмундо Гонсалеса. Він був головним опонентом чинного глави держави Ніколаса Мадуро на виборах.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь