Стала частіше купувати печінку, коли скуштувала в гостях цю страву. Його їдять навіть ті, хто не любить печінку
Цей спосіб приготування печінки займає почесне місце серед моїх кулінарних уподобань, і я не можу втриматися від того, щоб поділитися з вами. Він здивує навіть тих, хто зазвичай не в захваті від печінки. Сама вперше скуштувала цю страву у подруги і тепер часто готую її вдома
Рецепт відрізняється економічністю та незвичайністю. Печінка виходить м’якою та соковитою. Ця страва цілком підійде навіть для святкового столу, і ваші гості точно будуть у захваті!
Покроковий рецепт приготування страви:
Я волію використовувати курячу печінку, тому що вона виходить ніжнішою. Спочатку промиваю печінку, потім кладу в глибоку миску та подрібнюю блендером до однорідної маси. Після цього додаю яйце та молоко.
Додаю сіль, мелений чорний перець та борошно. Ретельно перемішую вміст миски до отримання однорідної суміші.
Форму для запікання змащую олією і викладаю першим шаром підсмажені моркву та цибулю, рівномірно розподіляючи овочі.
Зверху розподіляю шар тертого на терці великої твердого сиру.
Потім викладаю шар печінкової маси.
Повторюю шари ще раз. Зі зазначеної кількості інгредієнтів у мене зазвичай виходить дві форми розміром 22 на 8 см. Ставлю їх у духовку, розігріту до 200 градусів, на 45-50 хвилин.
Запіканка готова! Вона добре зберігає форму. Особисто я волію подавати її в охолодженому вигляді, тому що в такому вигляді вона здається мені ще смачнішою.
Як гарнір ідеально підходить картопляне пюре. Можу з упевненістю сказати, що це один із найкращих способів приготування печінки, який я коли-небудь пробувала.
Ось що нам знадобиться:
- Печінка – 600 г (у мене куряча)
- Борошно – 2 ст.л
- Яйце – 1 шт
- Молоко – 100 мл
- Цибуля – 2 шт
- Морква – 2-3 шт
- Сир твердий – 150 г
- Соняшникова олія
- Сіль за смаком