Стало відомо, коли можуть повернутися планові відключення

Політика

За відсутності нових ударі по енергосистемі вона буде працювати без дефіциту до початку опалювального сезону. Але от тоді без відключень вже не обійтися.

Про це розповів директор енергетичних програм «Центру Разумкова» Володимир Омельченко в ефірі Новини.Live.

«Я думаю, що у жовтні буде все нормально, якщо не буде потужних і системних залпів по сто ракет. Конкретно по енергетичній системі. Якщо запускатимуть просто «шахеди» на локальному рівні, то жодних змін не буде», – каже Омельченко.

Також він підкреслив, що за такого сценарію ситуація зі світлом буде стабільною весь жовтень і значну частину листопада.

«А коли температура знизиться, почнеться опалювальний сезон, споживання значно зросте, то, безумовно, дефіциту електроенергії нам неможливо буде уникнути. Він буде. І буде в пікові години – вечірні, з 6 до 11 вечора», – додав Омельченко.Раніше міністр енергетики Герман Галущенко прогнозував, що Україна пройде зиму в нормальному режимі електрозабезпечення за умови відсутності нових важких ударів рф по енергетиці.

А колишній голова Укренерго Володимир Кудрицький в інтерв’ю ЕП заявив, що взимку можливі відключення електроенергії, навіть якщо всі плани з відновлення об’єктів генерації будуть реалізовані.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь