Стало відомо, коли завершать будівництво заводу Baykar під Києвом

Політика

Турецький виробник безпілотників Baykar завершив будівництво заводу під Києвом уже на 80%. Підприємство має бути готове до роботи у 2025 році.

«Ми вже на 80% завершили будівництво і замовляємо обладнання. Дата виробництва буде визначатися ходом війни, але завод буде готовий у серпні 2025 року», – заявив у коментарі Reuters директор компанії Baykar Халюк Байрактар.

Очікується, що завод вироблятиме безпілотники Bayraktar TB2 або його важчий варіант TB3, здатний нести більше навантаження.

У вересні 2024 року президент України Володимир Зеленський повідомляв, що на тлі затримок поставок військової допомоги від західних союзників, Україна почне виробництво власної зброї під землею. Ідею нарощування Україною власного виробництва зброї схвалив і міністр оборони США Ллойд Остін на зустрічі в Рамштайні.

Нагадаємо, український посол у Туреччині Василь Боднар заявив, що завод Baykar Makina з виробництва безпілотників Bayraktar повноцінно запрацює в Україні після завершення війни з росією.Раніше ми писали, що бойовий БПЛА Bayraktar TB3 розробки та виробництва турецької компанії Baykar налітав 535 годин і пройшов чергове льотне випробування.

Також нагадаємо, що компанія Baykar увійшла в топ-10 найбільших експортерів Туреччини та стала провідною серед компаній-експортерів у секторі оборони та авіації.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь