Стало відомо, скільки коштів щомісяця витрачає рф на виробництво ракет та БПЛА

Політика, Світ

За даними Forbes Ukraine, росія витрачає значні кошти на виробництво ракет і дронів для продовження своєї війни. Щомісячні витрати на виробництво ракет сягають 1,1 мільярда доларів, а на дрони — приблизно 100 мільйонів доларів.

Зокрема:

  • 585 мільйонів доларів спрямовано на виробництво крилатих ракет типу Х-101, яких випускають приблизно 45 одиниць на місяць.
  • Виробництво ракет Калібр обходиться в 228 мільйонів доларів, і їх виробляють близько 35 одиниць щомісяця.
  • Ракети типу Іскандер-К та Онікс коштують росії 38 та 13 мільйонів доларів на місяць відповідно, і виробляється 10–15 Іскандерів-К та до 10 Оніксів щомісячно.
  • Виробництво балістичних ракет Іскандер-М та Кинджал коштує 135 та 60 мільйонів доларів відповідно, з темпом випуску близько 45 Іскандерів і до 6 Кинджалів на місяць.
  • Також на виробництво дронів-камікадзе типу Shahed-136 росія витрачає близько 100 мільйонів доларів, випускаючи понад 500 одиниць щомісячно.

Ці дані вказують на те, що росія підтримує високий темп виробництва зброї, попри значні фінансові витрати.

Раніше ми писали, що у росії заявили, що їхня армія отримала партію ракет власного виробництва, якими можуть споряджатися розвідувальні безпілотники.

Також нагадаємо, що у Японії винищувачі Сил оборони країни вперше випустили сигнальні ракети для попередження. Вони були задіяні у відповідь на порушення російським літаком авіапростору країни.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь