Стало відомо, скільки людей проживає на територіях підконтрольних Україні

Політика

Елла Лібанова, директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені Михайла Птухи НАН України, повідомила, що на підконтрольних Україні територіях проживає від 16 до 30 мільйонів громадян.

Вона також зазначила, що Верховний комісар з питань біженців ООН оцінює кількість українців, які виїхали за кордон, у 6 мільйонів, зокрема близько 1,2 мільйона українців знаходяться у росії, хоча точна кількість невідома.

Згідно з даними Євростату, в середині серпня 2024 року в ЄС перебувало 4,2 мільйона українців зі статусом тимчасового захисту. Населення України, яке в 1991 році становило 52 мільйони, тепер оцінюється в 35 мільйонів, з яких 31 мільйон проживає на підконтрольних територіях. У Криму наразі проживає 2,3 мільйона, а на інших окупованих територіях — 1,8 мільйона.

Прогноз на 2050 рік передбачає, що чисельність населення України зменшиться до 25,2 мільйона осіб.

Раніше ми писали, що за час війни Україна та рф сумарно втратили вбитими та пораненими близько мільйона військовослужбовців.Також нагадаємо, що у Південній Кореї в першому кварталі цього року зафіксували на 6% менше новонароджених, аніж за аналогічний період минулого року, натомість рівень смертності зростає.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь