Стало відомо, скільки російських військ знаходиться у Білорусі

Політика, Світ

У Білорусі продовжує залишатися частина війск рф, іх кількість за останній місяць не змінилася і складає близько 2000 тисяч.

Про це повідомляє  моніторинговий канал «Беларускі Гаюн».

За даними моніторинга, у вересні ситуація з російським військовим контингентом у Білорусі не змінилася. Російські військові продовжують перебувати в тих самих локаціях, і в тій самій чисельності, що й раніше:

  • аеродроми «Барановичі», «Мозир» («Боков») і «Зябрівка» – до 550 осіб;
  • радіотехнічний вузол «Барановичі» і 43-й вузол зв’язку «Вілейка» – до 1450 осіб.

Також у Білорусі продовжують працювати 484-й військовий слідчий відділ і 313-та військова прокуратура гарнізону. Чисельність задіяного персоналу в зазначених структурах обчислюватиметься десятками осіб.
Ймовірно, наприкінці вересня відбулася чергова ротація російського контингенту, розташованого на аеродромах «Зябрівка» і «Мозир» («Боков»). До цього ротація російських військових фіксувалася в грудні 2023 року, в середині лютого, наприкінці березня, наприкінці квітня, наприкінці червня та наприкінці липня 2024 року. У середньому ротація відбувається один раз на півтора місяця.Загалом же на 1 жовтня 2024 року «Беларускі Гаюн» оцінює кількість російських військових, які перебувають у Білорусі, у кількості близько 2000 осіб.

Раніше партизани зафіксували переміщення російської військової техніки в Білорусь. Вона прибула залізничною дорогою до Мінська.

Партизанський рух «Атеш» уточнив оприлюднену раніш інформацію про прибуття великої колони російської техніки до Мінська.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь