Стало відомо, як діятиме комендантська година в Умані під час святкування Рош га-Шана

Політика

За останній час в Умань вже перебуло до 2 тисяч паломників-хасидів для святкування Рош га-Шана. Влада проводить роз’яснювальні роботи щодо безпеки та дотримання комендантської години, очікується посилений безпековий режим.

В Умань Черкаської області вже прибуло до 2 тисяч паломників-хасидів для святкування Рош га-Шана. Для паломників проводять розʼяснювальні роботи щодо заходів безпеки та дотримання комендантської години. Про це розповів начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець в ефірі телемарафону.

«Тривають планові дії Черкаської ОВА та правоохоронних органів щодо підготовки до прибуття паломників. Станом на зараз, в Умані перебуває від 1,5 до 2 тисяч паломників, в основному це жінки та діти. Очікуємо ріст прибуття з 29 вересня», – розповів Табурець.

За його словами, вже завтра починається посилений безпековий режим, але місто повністю готове до свята Рош га-Шана.

«До району, де буде проходити святкування, можна потрапити через 2-4 місця, де буде проводитись посилена перевірка», – додав начальник Черкаської ОВА.На питання, скільки цьогоріч очікується хасидів на святкування Табурець відповів: «Поки що важко сказати, скільки їх буде. Знаємо, що певні «моменти» пройшли в Молдові, де багато паломників здійснювали перетин кордону через неї».

Він наголосив, що з паломниками проводять розʼяснювальні роботи, щодо заходів безпеки та дотримання комендантської години.

«Ми провели роботу, щоб вони реагували на тривогу та щоб не порушували комендантську годину, адже спрощуватись вона не буде», – наголосив Табурець.

Нещодавно на Черкащину почали прибувати паломники-хасиди на святкування єврейського Нового року — Рош га-Шана, який цьогоріч відзначають у жовтні.

Посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський прогнозує, що цьогоріч до Умані приїде вдвічі більше хасидів, ніж торік.

У минулому році до Умані Черкаської області на свято початку нового року Рош га-Шана прибули 35 тисяч хасидів.

А напередодні Рош га-Шана посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук закликав ізраїльську сторону надати Україні засоби ППО – аби захистити своїх же цивільних громадян під час відвідин Умані.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь