Стали відомі остаточні результати виборів в Узбекистані

Політика, Світ

Правляча Ліберально-демократична партія Узбекистану одержала лідерство на парламентських виборах. Голосування пройшло в неділю 27 жовтня.

Про перемогу політсили свідчать дані Центральної виборчої комісії.

Так, партія влади отримує 64 мандати зі 150 у нижній палаті парламенту, Демократична партія «Міллій тікланіш» — 29 мандатів, «Екологічна партія Узбекистану» — 16, «Народно-демократична партія Узбекистану» — 20, Соціал-демократична партія «Адолат» — 21.

Явка, за даними ЦВК, становила 74,72%. Проголосувало понад 15 мільйонів виборців, з них більш як 140 тисяч зробили це, перебуваючи за кордоном. У Ферганській області країни явка була найвищою — 75,71%. Найменше голосували жителі Ташкенту — 62,39%, пише узбецька редакція «Радіо Свобода».

Попередні парламентські вибори в Узбекистані пройшли у 2019 році. Країна під керівництвом Шавката Мірзійоєва виходила з самоізоляції після понад 25 років правління авторитарного лідера Іслама Карімова. Утім, політика в Узбекистані залишається закритою, а простір для плюралізму та критики влади звужений, пише видання.Нагадаємо, що слідом за Казахстаном, який оголосив про відмову вступати до БРІКС, від економічного союзу з росією відмовився Узбекистан.

У Молдові щодня розкривають російські схеми зі скупки голосів виборців на майбутньому другому турі президентських виборів.

Поліція Молдови розслідує понад 400 випадків підкупу виборців в ході голосування у першому турі президентських виборів.

Штаби двох кандидатів у президенти Молдови Маї Санду та Олександра Стояногло, які вийшли у другий тур виборів, обговорюють умови проведення телевізійних дебатів та визначилися з їх модератором.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь