Ставатиме все холодніше: в Україні заморозки можуть бути вже не лише на ґрунті

Події України


Невеликі дощі очікуються сьогодні у західних, східних та північних областях.

Цього тижня вночі в Україні заморозки можуть бути вже не лише на ґрунті, а й у повітрі. Про це в коментарі УНІАН розповіла синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха, відповідаючи на запитання щодо того, чи, враховуючи прихід осіннього холоду, дощів та вітру, до України ще повернеться тепло, чи похолодання лише посилюватиметься, і чи очікуються цього тижня мінусові температури.

Вона зауважила, що дійсно цього тижня очікується зниження температури через зміну синоптичної ситуації.

«У нас зараз були атмосферні фронти, які спричинили дощі. Вони поступово вже покидають територію України. І відповідно, поступово і дощі вже також будуть припинятися», — сказала експерт.

Птуха додала, що невеликі дощі ще поки залишаються, і сьогодні вони будуть у західних, східних та північних областях. Але з середи-четверга антициклон з північного заходу витіснятиме всі ці атмосферні фронти на південний схід.

«І, відповідно, у нас вже пануватиме погода без опадів і будуть прояснення», — повідомила експерт й додала що нарзі починає змінюватись напрямок вітру, через що надійде прохолодніша повітряна маса. І за рахунок того, що буде антициклон та прояснення, не буде хмарності в більшості областей, тож уночі можуть бути заморозки:

Водночас денні максимуми, зазначила вона, сильно не відрізнятимуться: вони як були, так і залишаються до +12 градусів.



Джерело

Залишити відповідь