Стефанчук представив естонському парламенту План перемоги України

Політика, Світ

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час виступу за трибуною Рійгікогу (парламенту Естонії) представив естонським парламентаріям План перемоги України.

Про це повідомляє кореспондент «Укрінформу».

«Ми сповнені рішучості завершити цю війну перемогою і перейти до мирного життя. Буквально тиждень тому Президент України Володимир Зеленський з трибуни Верховної Ради представив План перемоги українському народу. Дозвольте сьогодні представити його вам», – зазначив Голова ВР.

Він зауважив, що План налічує п’ять пунктів та детально розповів естонським депутатам про кожен із них.

Водночас спікер українського парламенту висловив слова вдячності Естонії та естонському народові за всебічну підтримку та допомогу України: військову, політичну, гуманітарну, допомогу у відбудові держави та за допомогу українцям, які з початку війни шукали прихистку в Естонії.Голова ВР також закликав Естонію надалі проявляти своє лідерство та підтримувати Україну, зокрема посприяти створенню повітряного щита над західними регіонами Української держави.

«Сусідні з ЄС та НАТО країни мають всі можливості, щоб збивати ворожі ракети та дрони», – підкреслив він.

Спікер українського парламенту також наголосив на необхідності зняти будь-які обмеження на використання Україною далекобійної зброї партнерів для ураження військових цілей на території рф, які є ключовими для здійснення агресії.

«Перемога є невід’ємною частиною створення необхідних умов для всеосяжної імплементації української Формули миру, яка широко підтримана Естонією та її парламентом…З цієї високої трибуни прошу вас, дорогі друзі, підтримати наш План перемоги та допомогти втілити його в життя. І разом ми прокладемо шлях до справедливого миру на умовах вільного світу», – наголосив Стефанчук.

У плані перемоги президента України Володимира Зеленського є дуже хороші ідеї, і ключовим елементом є членство в НАТО, заявила прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен.

Серед лідерів ЄС «немає згоди» в оцінці Плану перемоги, представленого у Брюсселі Президентом Володимиром Зеленським. Цей план наново оцінюватиметься після президентських виборів у США.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном на засіданні Європейської ради 17 жовтня.

Пізніше угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан заявив, що викладений напередодні Володимиром Зеленським План перемоги викликає в нього «жах».

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що План перемоги президента України Володимира Зеленського, який він представив лідерам Європейського Союзу, начебто приречений на провал.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь