Столтенберг заявив, що Україну можуть прийняти в НАТО з окупованими територіями

Політика

Доволі реальним є сценарій, за якого Україна стає членом НАТО, попри те, що деякі її території залишаться окупованими. У випадку України існують способи розв’язати проблему застосування статті про колективну безпеку.

Про це заявив колишній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Завжди дуже небезпечно порівнювати, тому що жодні паралелі не є на 100% правильними, але Сполучені Штати мають гарантії безпеки для Японії. Але вони не поширюються на Курильські острови, які Японія вважає японською територією, контрольованою росією», – навів він приклад.

Крім того, Столтенберг також згадав Західну Німеччину, яка розглядала Східну Німеччину як частину великої Німеччини.

«У них не було посольства у Східному Берліні. Але НАТО, звичайно, захищало лише Західну Німеччину. Коли є воля, є способи знайти рішення. Але потрібна межа, яка визначає, де застосовується стаття 5, і Україна повинна контролювати всю територію до цього кордону», – додав колишній генсек.Раніше ми писали, що колишній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв’ю Financial Times визнав, що до повномасштабного вторгнення росії в Україну альянс «дуже боявся наслідків» надання Україні військової допомоги.

Також нагадаємо, що Єнс Столтенберг, який добуває термін на посаді генерального секретаря НАТО, вважає, що члени Альянсу не повинні відмовлятися від надання більшої військової допомоги Україні через безрозсудну ядерну риторику російського диктатора володимира путіна.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь