Столична кінологиня перемогла на Всеукраїнському турнірі

Політика

Столична кінологиня Меліта Камінська разом зі своїм чотирилапим напарником, бельгійською вівчаркою малінуа на ім’я Базз, виборола перше місце на Всеукраїнському турнірі з пошуку вибухових речовин, присвяченому пам’яті кінолога Олександра Ющенка.

Про це повідомляє Нацполіція.

Змагання проходило на базі кінологічного спортивного центру та зібрало кінологів із трьох відомств: Національної поліції, Національної гвардії та Управління державної охорони. Турнір був присвячений загиблому на війні головному сержанту бригади Нацгвардії «Хартія» Олександру Ющенку, який був кінологом.

Меліта Камінська привела Базза на службу до поліції лише рік тому, і з того часу тренує його для пошукової роботи. Під час турніру Базз під керівництвом своєї наставниці першим виявив замасковану вибухівку на двох локаціях, що дозволило йому здобути три призові кубки від організаторів змагань.

Раніше ми писали, що Єврокомісія передасть Києву третю групу із 12 собак-саперів для розмінування території України.Також нагадаємо, що Уряд спростив процедуру утилізації боєприпасів, вилучених під час проведення розмінування території, дозволивши залучати мобільні комплекси з утилізації боєприпасів безпосередньо у визначених районах розмінування.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь