Столиця Австрії з 2025 року повністю відмовиться від російського газу

Політика, Світ

Про це повідомило Міністерство енергетики України на своєму Telegram-каналі.

Повідомляється, що починаючи з 2025 року енергетична компанія Wien-Energie, яка забезпечує електропостачання Відня (столиці Австрії), припинить використовувати російський газ.

«Комусь це може здатися неможливим, але з 2025 року енергетична компанія Wien-Energie, яка забезпечує енергопостачання столиці Австрії, припиняє використовувати російський газ – як для постачання промисловим і комерційним клієнтам, так і для роботи комунальних мереж міста.
Відень визнає, що росія – ненадійний постачальник, тому покриватиме власні потреби в газі з альтернативних джерел, зокрема з Північного моря», – сказано у повідомлені.
Зазначене стало можливим насамперед завдяки Міністру енергетики Австрії Елеонорі Гесслер та її послідовним крокам в напрямку незалежності від російських енергоносіїв і усуненні країни-терориста з енергетичних ринків власної країни.

«Йдеться не тільки про австрійську енергонезалежність. Це також про зменшення нафтогазових доходів рф, а відтак – і кількості російських ракет, які руйнують нашу енергетику», – зазначає українське міністерство.

Раніше Bloomberg повідомив, що компанія Wien Energie GmbH, яка забезпечує енергією два мільйона людей у столиці Австрії та її околицях, вперше за останні десятиліття відмовиться від російського палива.

Оператор ГТС України та молдовський оператор ГТС Vestmoldtransgaz (VMTG) планують збільшити гарантовану потужність на одній з міждержавних точок. Обсяги хочуть збільшити щонайменше до 7 млн кубометрів газу на добу.

Також нагадаємо, що російський газовий монополіст Газпром понесе значні втрати після закінчення контракту на транзит газу через Україну з 1 січня 2025 року.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь