Страйк у Boeing може закінчитися. Компанія досягла попередньої угоди із профспілкою

Політика, Світ

Компанія Boeing і лідери профспілки робітників досягли попередньої угоди, яка може припинити страйк, що зупинив більшу частину виробництва. Про це пише The Wall Street Journal.

У своїй останній пропозиції компанія Boeing заявила робітникам про підвищення заробітної плати на 35% протягом чотирьох років. Це більше, ніж початкова пропозиція у 25%, яку переважною більшістю голосів відхилила профспілка.

Водночас остання пропозиція не відновлює пенсії, що було ключовою вимогою багатьох членів профспілки. Boeing збільшить внески до пенсійної програми, зокрема одноразову виплату в розмірі $5 000 на пенсійні рахунки всіх працівників.

Компанія також продовжить виплачувати щорічні премії, які були б скасовані в межах початкової пропозиції, а також виплатить $7 000 за ратифікацію угоди.

Крім цього, Boeing погодився скасувати положення, що передбачало заборону на виклики працівників на роботу.Профспілка планує проголосувати за угоду в середу, 23 жовтня. Для схвалення нової пропозиції «за» мають проголосувати понад 50% членів профспілки.

Перезапуск виробничих ліній, що простоюють, може зайняти тижні з моменту, коли машиністи повернуться до роботи.

Раніше американська компанія Boeing оголосила, що придбає виробника фюзеляжів Spirit AeroSystems.

Крім того, американська авіакомпанія Boeing визнала провину в шахрайстві у справі про катастрофи двох лайнерів 737 Max у 2018—2019 роках. Компанія виплатить штраф у $243,6 мільйона, щоб уникнути гучного розгляду в суді.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь