Суд арештував відомого київського блогера за несплату 200 мільйонів податків

Політика, Світ

Суд заочно обрав київському блогеру запобіжний захід у вигляді арешту. Його спільнику скасували заставу, і взяли під варту у залі суду.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора в Telegram. Блогер та його спільник підозрюються в умисному ухиленні від сплати податків на понад 200 млн грн та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ст. 212, ст. 209 КК України). За даними слідства, частину з цих коштів блогер легалізував, придбавши елітні об’єкти нерухомості та автомобілі преміум класу.

За клопотанням прокурорів Офісу Генпрокурора суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою. Наразі він перебуває у розшуку.

Також змінено раніше обраний запобіжний захід його спільнику на тримання під вартою із можливістю внесення 45 млн 420 тис грн застави, та взято під варту в залі суду.

Правоохоронці не розкривають ім’я підозрюваного, але, за даними ЗМІ йдеться про Олександра Слобоженка, який є засновником компанії Traffic Devils. Детективи Бюро економічної безпеки викрили його компанію в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Слідством встановлено, що підозрюваний залучив до своєї діяльності декількох осіб серед знайомих та тих, які мають спеціальні знання в галузі інформаційних технологій, для отримання незаконних прибутків від роботи в мережі Інтернет.Раніше прокурори повідомили про підозру блогеру – колишньому тележурналісту та трьом його спільникам у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України.

27 червня Служба безпеки України заявила про викриття в Одесі 7 блогерів, які нібито діяли в інтересах спецслужб рф. Як стверджує спецслужба, вони намагалися зірвати мобілізацію та «зливали» розташування співробітників ТЦК на території міста.

Служба безпеки затримала та повідомила про підозру п’ятьом жителям Київщини, які у соціальних мережах поширювали фейки про ЗСУ та знімали провокативні стріми.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь