Суд повернув киянам землю біля Вирлиці, де хотіли звести ТРЦ

Політика

Київрада віддала приватній структурі майже 20 га земля біля озера Вирлиця, де мали будувати торгово-розважальний комплекс. Верховний Суд повернув її у комунальну власність.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Суд повернув Києву землю на березі озера Вирлиця, на якій мали будувати торгово-розважальний комплекс

За інформацією прокуратури, ділянку біля Вирлиці, яка ще з 1994 року зарезервована як цінна природна територія, що має значну рекреаційну цінність, Київрада віддала приватній структурі під будівництво торговельно-розважального та офісно-виставкового комплексу.

Тоді прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури та Дарницької окружної прокуратури Києва звернулись з позовом до Господарського суду про визнання цього рішення Київради незаконним, а також просили суд визнати недійсним договір оренди землі.Верховний Суд підтвердив законність та обґрунтованість постанови Північного апеляційного господарського суду, який задовольнив вимоги прокурорів.

Відтак рішення Київради скасували, а договір оренди землі, укладений між Київрадою і приватним товариством, визнали недійсним. Вартість майже 20 га землі сягає понад мільярд гривень.

Раніше апеляційний суд скасував незаконне рішення Бучанської районної ради, і Біличанський ліс площею 3000 гектарів повернули громаді Києва.

Також після майже п’яти років судових розглядів у власність громади Києва повернувся комплекс історичних будівель 1830-1910 років, розташованих в історичній частині Подолі, під Замковою горою.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь