Суд у Джорджії скасував суперечливі зміни до правил виборів президента у штаті

Політика, Світ

Суд у Джорджії скасував суперечливі зміни до правил виборів у штаті, внесені державною радою, яку контролюють республіканці.

Про це пише Reuters.

Це стало останньою поразкою союзників Дональда Трампа, які прагнули змінити спосіб підрахунку голосів у цьому штаті перед президентськими виборами у США 5 листопада.

Суддя Томас Кокс скасував низку нових правил, які республіканці назвали необхідними заходами безпеки виборів. Але проти них виступили демократи. За їхніми словами, зміни спрямовані на перешкоджання сертифікації результатів у штаті, що може мати вирішальне значення для обрання наступного президента.

Кокс сказав, що норми, зокрема ті, які надають місцевим чиновникам повноваження розслідувати порушення та вивчати безліч документів, пов’язаних з голосуванням, суперечать законам штату.«Спірні правила перевищують або суперечать конкретним положенням Виборчого кодексу. Таким чином, оскаржувані правила є незаконними та недійсними», ‒ заявив суддя.

Рішення Кокса є остаточним, хоча воно може бути оскаржене. Суддя наказав виборчій комісії негайно вилучити нові правила зі своїх списків і повідомити представникам виборчих органів, що вони недійсні.

Нагадаємо, що оновлений середній показник загальнонаціональних опитувань громадської думки, як і раніше, не виявляє явного лідера у президентських перегонах: у середньому 50% виборців підтримують віцепрезидентку Камалу Гарріс, а 49% – колишнього президента Дональда Трампа.

Крім того, кандидат у президенти США Дональд Трамп через свої соціальні мережі заявив, що телеканал CBS має бути позбавлений ліцензії на мовлення через буцімто «втручання у вибори».

Кампанія Дональда Трампа в останні тижні президентських перегонів у США запросила для нього військовий літак, розширення обмежень для польотів над його резиденціями та встановлення куленепробивних скляних щитів у місцях виступів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь