Суд заборонив діяльність проросійської партії в Україні

Політика

Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність «Слов’янської партії», і постановив конфіскувати її майно, кошти і активи у дохід держави.

Про це інформує пресслужба Міністерства юстиції у Фейсбуці.

«Рішенням Восьмого апеляційного адміністративного суду від 22.10.2024 у справі № П/857/10/24 позов Міністерства юстиції України до політичної партії «Слов’янська партія», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача – Служба безпеки України, про заборону діяльності політичної партії задоволено», – ідеться у повідомленні.

Так, у міністерстві наголошують, що діяльність політичної партії «Слов’янська партія» заборонено, а майно, кошти на інші активи політичної партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передано у власність держави.

«Слов’янська партія» — проросійська політсила в Україні, попередня назва (до 1998 року) «Громадянський конгрес України».Раніше Восьмий апеляційний суд Львова 5 липня заборонив діяльність партії «Щаслива Україна». Її свого часу створив ексміністр доходів і зборів Олександр Клименко.

Восьмий апеляційний адміністративний суд 13 червня у Львові заборонив партію «Соціалісти», яку РНБО і Мін’юст вважають проросійською.

Також нагадаємо, що восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив функціонування проросійської політичної партії «Опозиційний блок» в Україні.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь