Суд зобовʼязав ДБР порушити справу проти екскомандувача Об’єднаних сил

Політика

Київський апеляційний суд зобов’язав Державне бюро розслідувань порушити справу проти екскомандувача Об’єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля.

Про це розповів начальник штабу бригади «Азов» Національної гвардії України Богдан Кротевич.

Таким чином, суд скасував попередню ухвалу Шевченківського районного суду Києва, який відкинув скаргу Кротевича на ДБР через те, що там не порушили справу проти Содоля.

А вже за новою ухвалою ДБР має почати розслідування недбалого ставлення до військової служби (ч. 2 ст. 425 Кримінального кодексу України), що спричинило тяжкі наслідки, не пізніше, ніж за добу після отримання ухвали суду.

«Це великий крок вперед, але ще не перемога», – зазначив Кротевич.Він також додав, що був готовий до відмови, але хотів почути її особисто. Тож тепер дякує суддям Київського апеляційного суду за такий «приклад справедливості».

Раніше начальник штабу бригади «Азов» Національної гвардії України Богдан Кротевич попросив суд змусити Державне бюро розслідувань порушити справу проти екскомандувача Об’єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля. 27 червня отримав відповідь від ДБР, де йому повідомили, що додадуть його заяву проти Содоля до справи щодо прориву російських військових через кордон у Харківській області.

Нагадаємо, 23 червня начальник штабу бригади «Азов» Національної гвардії України Богдан Кротевич подав заяву до Державного бюро розслідувань із закликом провести розслідування щодо Содоля. За словами Кротевича, «99% військових його ненавидять за те, що він робить».

На тлі скандалу президент України Володимир Зеленський відправив у відставку командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь