Supernova Airlines отримала дозвіл на рейси всередині ЄС

Політика

17 жовтня 2024 року авіакомпанія Supernova Airlines, що належить до групи Nova, отримала дозвіл від Агентства з авіаційної безпеки Європейського Союзу (EASA) на польоти в Європі.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Цей дозвіл (Part-TCO) необхідний для неєвропейських авіакомпаній, що дозволяє Supernova Airlines здійснювати комерційні рейси в повітряному просторі ЄС. Компанія вже перебуває на етапі фінальної підготовки до таких польотів.

Стратегічно Supernova Airlines планує здійснювати далекомагістральні рейси між США і Європою, а також між Китаєм і Європою. Крім цього, авіакомпанія готова виконувати чартерні рейси на замовлення клієнтів, використовуючи свій Boeing 737-800SF.

Заснована в 2021 році, Supernova Airlines отримала сертифікат експлуатанта № UA 062, що дозволяє компанії виконувати вантажні авіарейси. У травні 2023 року компанія виконала свій перший рейс за маршрутом «Рига – Жешув – Рига» у співпраці з латвійською авіакомпанією RAF-Avia на літаку ATR 72.18 вересня 2024 року Supernova Airlines виконала свій перший рейс на власному Boeing 737-800SF під прапором України з реєстраційними знаками UR-NPA. Це був сертифікаційний політ, що став одним із завершальних кроків у процесі отримання авіакомпанією дозволу від Державіаслужби України на експлуатацію цього типу літаків.

Раніше ми писали, що компанія «Нова Пошта» планує продати свій енергетичний бізнес.

Також нагадаємо, що «Нова пошта» анонсувала поштомати нового покоління. Вони матимуть зарядні пристрої для телефонів і роздаватимуть Wi-Fi.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь