– Сваха в Італію вже не поїде – сяде в Андрія на шиї! Тільки до хати її не беріть: є літня кухня – хай там ночує

Війна

– Сваха в Італію вже не поїде – сяде в Андрія на шиї! Тільки до хати її не беріть: є літня кухня – хай там ночує

Я ще 14 років тому поїхала в Італію на заробітки й досі там проживаю та працюю.

Приїхала на Батьківщину на зимові свята, оскільки в мене 9 січня день народження – 55 років виповнилося, тому хотілося відсвяткувати в рідному колі. Коли я їхала за кордон, моєму синові було вже 17, якраз вступив до університету, а я вирішила час не гаяти, а підзаробити трохи грошей.

Наше село розташоване неподалік обласного

центру, однак на той час будинок був дуже

занедбаний. Я виховувала сина самостійно, працювала в медпункті фельдшером, тому практично не мала можливості зробити ремонт.

Можливо, так би і далі тривало, якби одного разу до мене в медпункт не прийшла одна жіночка, яка вже довгий час перебуває в Італії.

Запропонувала мені допомогу в пошуках житла й роботи, а я вирішила не втрачати цього шансу.

Батьки мене підтримали, а син вже переїхав в гуртожиток і йому було якось байдуже.

От і подалася на чужину, висилала матері кошти,

а вона за них збудувала поруч гарний будинок,

потім знову потрібні були кошти, тож я залишилася в Італії на довше. От два роки тому моєї матері не стало та ще й син оголосив, що хоче одружуватися. Невістка ніби непогана, гарна дівчина, з міста. Правда, свати в мене грошей не мають, тому весілля зробили з моєї кишені. Але мені не шкода, головне, щоб жили добре.

Думаю, я за кордоном, будинок пустує, нехай молодята йдуть і живуть. От і син став господарем, купив собі автомобіль, зробив порядок на подвірʼї. Я коли приїхала, то була шокована з краси — все змінилося до невпізнання.

Цього року в листопаді не стало моєї сеньйори, за якою я доглядала останні 5 років. Нову роботу я так і не знайшла, тому вирішила приїхати хоча б на свята додому, а далі вже б життя розставило все на свої місця. Приїхала я в листопаді і ці два місяці проживання з дітьми мене шокували. Я себе відчувала чужою й зайвою у власному домі.

Син з ранку до вечора на роботі, а невістка в декреті з дитиною цілими днями вдома. Вона мене практично ігнорувала й уникала, вранці навіть не віталася. Спершу я думала, що їй незвично, вона ще звикає до мене, але на свій день народження зрозуміла, що це не так.

Святкуємо ми 9 січня мій день народження, запросила я ще сватів, от сваха повертається до мене й питає, коли я вже поїду знову за кордон. Я чесно відповіла, що не знаю, а можливо я вже взагалі назовсім залишуся вдома. На цьому наша розмова закінчилася.

Я вийшла на кухню, щоб взяти страви, й почула

розмову між свекрухою та невісткою. Сваха сказала, щоб вони не спішили зносити нашу стару хату, мовляв, якщо я більше не поїду в Італію, то де буду жити? Я ледь не знепритомніла, стільки років провела на чужині, щоб влаштувати власне гніздечко, а мене діти виганяють з мого рідного дому. От не знаю, що мені далі робити.

Їхати в Італію і заробляти кошти на нове житло чи вказати на місце дітям?

Що ви відчуваєте після прочитання цієї публікації? Поділіться своїми емоціями! Обирайте емодзі, які найбільше відповідають вашим

почуттям:

ЧИ

. Ваша реакція має

значення!

Чудові нoвини з окупoваного Кpиму: “Це вже тpиває пoнад два тижні! І це відбувaється маcово”
Заступник постійного представника президента в Криму Денис Чистіков розповів в ефірі Radio NV, чому т.з. місцеві мешканці намагаються зараз покинути окупований росіянами Крим

Українські воїни, відступаючи біля Покровська, затоплюють шахти
Кажуть, що змушені так вчиняти, щоб ворогу не дістались наші природні ресурси.

НОВА БАЛІСТИЧНА РАКЕТА УКРАЇНИ МОЖЕ ДОЛАТИ ВІДСТАНЬ У 600-700 КМ – ПОДОЛЯК
Нова українська балістична ракета передбачає радіус дії у 600-700 км. Про це 28 серпня в ефірі Новини.LIVE. розповів радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк

Залишити відповідь