Світовий банк зберіг прогноз щодо зростання ВВП України

Політика

Як і на початку цього року, Світовий банк очікує, що за підсумками 2024 року українська економіка зросте на 3,2%.

Про це повідомляє пресслужба Світового банку.

Згідно з прогнозом Світового банку, зростання ВВП України за підсумками 2025 року становитиме 2%, а вже у 2026 році – 7%.

У банку пояснюють, що ймовірне сповільнення зростання економіки в Україні наступного року буде спричинене значними збитками від вторгнення росії та значними перебоями з електроенергією.

«Країни регіону Європи та Центральної Азії вміло пережили нещодавні потрясіння високої інфляції, наслідки вторгнення росії в Україну та слабку експансію в Європейському Союзі, ключовому експортному ринку регіону», – заявила віцепрезидент Світового банку з питань Європи та Центральної Азії Антонелла Бассані.За її словами, для більшого зростання продуктивності праці в довгостроковій перспективі країнам цього регіону буде важливо істотно покращити якість як середньої, так і вищої освіти, що має ключове значення для зміцнення людського капіталу та креативності.

Нагадаємо, що Рада директорів МВФ може схвалити черговий транш кредиту Україні на суму 1,1 млрд доларів. Це може відбутись в рамках щорічних зборів МВФ та Світового банку 21-26 жовтня у Вашингтоні.

Нещодавно Міжнародний валютний фонд оприлюднив на своєму сайті інформацію про досягнення домовленостей з українською владою щодо п’ятого перегляду чотирирічної програми Extended Fund Facility.

Крім того, Міжнародний валютний фонд вирішив з листопада зменшити свої комісії (charges, surcharges та commitment fees), які впливають на вартість ресурсів для країн, щорозвиваються та мають програми фінансування від фонду.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь