Новини сьогодні 🇺🇦

  • Головна
  • Події України
  • Політика
  • Суспільство
  • Home
  • Події України
  • Святвечір без помилок: 12 пісних страв, які доречні завжди. Список, який зберігають і передають

Святвечір без помилок: 12 пісних страв, які доречні завжди. Список, який зберігають і передають

admin_ua
21 Грудня, 2025 No Comments

На Святвечір накриваю стіл із 12 пісних страв, ділюсь своїм списком. Тут немає випадкових рецептів — кожна страва має свій сенс, свою історію і своє місце на святковому столі.

1. Кутя:

Я готую кутю з пшениці, додаю мак, мед і родзинки, щоб була щедра й духмяна. Мак ретельно перетираю, щоб аж «молочко» пішло. Подаю кутю першою — з неї починається весь святвечір.

2. Вареники:

Вареники ліплю з картоплею або з капустою, щоб були ситні, але пісні. Подаю гарячими, щедро поливаю смаженою цибулькою на олії. На столі вони завжди зникають одними з перших.

3. Хек тушкований у томаті:

Хек тушкую з морквою, цибулею і томатним соусом до м’якості. Рибка виходить ніжна й ароматна, просто тане. Подаю охолодженим або ледь теплим, як закуску.

4. Капуста тушкована:

Капусту тушкую довго, з цибулею і морквою, щоб стала м’яка й солодка. Іноді додаю трохи томату для кольору і смаку. Добре смакує і сама, і як начинка до вареників.

5. Карасики смажені:

Карасиків обкачую в борошні й смажу до хрумкої скоринки. Запах такий, що вся хата знає — святвечір близько. Подаю з цибулькою та шматочком чорного хліба.

6. Печериці з цибулею:

Печериці обсмажую на олії разом із великою кількістю цибулі. Гриби пускають сік і стають дуже насичені на смак. Подаю як теплу грибну страву або як додаток до картоплі.

7. Вінегрет:

Вінегрет готую з буряка, картоплі, моркви, квашеної капусти та квасолі. Заправляю ароматною олією, щоб усе добре поєдналось. Це обов’язкова страва, без якої святвечір не святвечір.

8. Грибочки мариновані:

Мариновані грибочки готую заздалегідь, щоб добре настоялися. Подаю з цибулею та краплею олії. Вони чудово смакують між основними стравами.

9. Оселедець:

Оселедець нарізаю шматочками й подаю з цибулею. Іноді додаю трішки оцту або олії для балансу смаку. Найкраще смакує з вареною картоплею.

10. Пампушки:

Пампушки смажу пісні, м’які та пухкі. Перед подачею щедро посипаю цукровою пудрою. Вони і до узвару, і просто так — на радість усім.

11. Кисіль фруктовий:

Кисіль варю з ягід або сухофруктів, щоб був насичений і ароматний. Роблю його не надто густим. Подаю охолодженим наприкінці вечері.

12. Узвар із сухофруктів:

Узвар варю з сушених яблук, груш, чорносливу й родзинок. Даю йому добре настоятися, щоб смак був глибокий. Це головний напій святвечора, без нього стіл не повний.


Копіювати

Навігація записів

Ексрозвідник сказав, до чого мають готуватися українці. Такого ніхто не очікував
Теpмlноv0! Тpамп “знuk”. Мeга ск@нд@л в США! Що тeпер бyде?

Related Articles

Haшої Aні нe cтaло! Цієї ночі повідомили cтp@шнy звіcткy

admin_ua
21 Грудня, 2025 No Comments

MamaRika отримала авто розкішного класу від чоловіка — вражаюча вартість

admin_ua
21 Грудня, 2025 No Comments

Як Вадим Альперін перетворив контрабанду сигарет на успішний бізнес

admin_ua
21 Грудня, 2025 No Comments

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Недавні записи

  • На Київщині стартував чоловічий клубний чемпіонат України з настільного тенісу в Суперлізі
  • Дрон дроном вибивають — на Лиманщині почистили дороги від ворожих «ждунів»
  • У селище Грабовське тривають бої — Угруповання об’єднаних сил про спробу прориву росіян на Сумщині
  • Росія запустила майже 2500 дронів та КАБів за тиждень, – Зеленський
  • Апетит не згас: Путін все ще хоче захопити Україну та частину Європи, – розвідка США
Авторське право 2025. Всі права захищені | Theme: OMag by LilyTurf Themes