Сибіга та Сікорський провели зустріч: що обговорили

Політика

Міністри закордонних справ України та Польщі Андрій Сибіга та Радослав Сікорський провели зустріч. Вони обговорили подальшу оборонну співпрацю та кроки партнерів для зміцнення нашої держави.

Про це заявив Сибіга на спільному з польським колегою брифінгу в Києві.

«Сьогодні ми обговорили подальшу оборонну співпрацю та ключові кроки союзників, необхідні для зміцнення України. Не має бути жодних обмежень у реалізації Україною права на самозахист – ані у далекобійній зброї, ані в ударах по законних цілях на території Росії. Дорогий Радеку, ціную дуже, що ми тут з тобою однодумці», – сказав він.Крім того, міністр обговорив із главою МЗС Польщі подальше втілення спільної безпекової угоди, зокрема створення Українського легіону, передачу винищувачів та інші безпекові питання.

Україна також веде дискусію з польськими партнерами щодо використання їх засобів протиповітряної оборони для збиття російських ракет та дронів, зазначив Сибіга.

«Докладаємо максимум зусиль у роботі з партнерами для побудови коаліції сміливості, яка створить необхідні умови для цього рішення. Говорили також про внесок Польщі у втілення формули миру Президента України Володимира Зеленського. Польські партнери беруть активну участь в її реалізації та виступають у ролі лідера на напрямі енергетичної безпеки», – зауважив очільник української дипломатії.

Польща допускає можливість передачі Україні додаткових літаків. Це можуть бути МіГ-29, повідомив глава Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

А глава МЗС Андрій Сибіга заявив, що Україна перевіряє інформацію про передачу Іраном Росії балістичних ракет. Також у МЗС опрацьовують позицію з цього питання.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь