Сили ППО знищили 69 «Шахедів» та дві ракети Х-59: що не вдалося перехопити

Політика

росія в ніч на 28 вересня завдала комбінованого удару по Україні, використавши дрони та ракети. Більшість цілей знищила українська ППО.

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ у Telegram.

Всього росія випустила по Україні:

  • дві балістичні ракети «Іскандер-М» з окупованого Криму;
  • дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 з повітряного простору тимчасово окупованої території Запорізької області;
  • 73 ударних дрони з районів Курська, Приморсько-Ахтарська, Орела та мису Чауда у Криму.

В результаті протиповітряного бою збито дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 69 ворожих ударних дронів. Один безпілотник полетів у напрямку росії, ще три – локаційно втрачено на території України.

Протиповітряна оборона працювала у Київській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Рівненській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Одеській та Миколаївській областях.

Через нічний обстріл України у низці областей оголошували повітряну тривогу. Зокрема, росіяни направили дрони на Київ. За даними КМВА, росіяни спрямували на столицю півтора десятка «Шахедів». Зафіксовано падіння уламків в Оболонському районі міста.

Також окупанти вдарили по закладу охорони здоров’я в Сумах. За попередньою інформацією, є постраждалі. Крім того, російські дрони атакували житловий сектор у Сумах.

Приблизно півтора десятка російських ударних дронів, які загрожували Києву, були знищені силами та засобами ППО на підступах та на території столиці в ніч проти 28 вересня.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь